ADRES

TELEFOON

WHATSAPP

Contact

Graag een vrijblijvende offerte aanvragen of een kijkje nemen in onze showroom? Neem dan contact met ons op.

Heb je een vraag? Bekijk dan eens de veel gestelde vragen. Staat uw vraag hier niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

  Veel gestelde vragen

  Er worden veel overkappingen aangeboden via websites, doe- het- zelf- zaken, etc. Uiteraard zitten er verschillen in materiaalgebruik, afwerking en ontwerp. In de basis zijn het allemaal overkappingen, maar het detail en het materiaalgebruik maken vaak het verschil.

  De constructie: Een Valk Veranda dak heeft als uitgangspunt dat de staander het zwaartepunt van de goot optimaal ondersteund. Dit betekent dat de paal of staander, gelijk staat met de achterzijde van de goot. Hierdoor draagt de kracht van de gootbelasting af op de palen, dit voorkomt dat de goot gaat kantelen.

  Welke fundering noodzakelijk is, is afhankelijk van de grondsoort en de uitvoering van het dak. Onze mensen kunnen door hun ervaring u hierover adviseren.

  Wij adviseren in de meeste gevallen om uw overkapping door een erkende specialist te laten plaatsen. Deze heeft de juiste technische kennis en gereedschap om het dak goed te kunnen afwerken. Bovendien zijn onze mensen goed opgeleid.

  In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig voor het plaatsen van een terrasoverkapping. Op het omgevingsloket ziet u binnen een paar stappen of er een vergunning nodig is binnen uw gemeente.

  www.omgevingsloket.nl

  Nee, dit is niet zomaar mogelijk omdat de breedte van glasvakken vaak kleiner zijn dan die van polycarbonaat platen. Een ander belangrijk argument is dat de overkapping in eerste instantie berekend is voor Polycarbonaat platen welke lichter zijn dan glas.

  U kunt kiezen uit een dak in polycarbonaat of glas. Het voordeel van glas is dat er veel lichtinval is. In de Valk Veranda overkappingen wordt altijd gebruik gemaakt van gelaagd veiligheidsglas om vallend glas tegen te gaan. Glas heeft bovendien een oneindige levensduur. Een andere optie is polycarbonaat. Het voordeel hiervan is dat het licht materiaal betreft, waardoor er een grote overspanning mogelijk is. Polycarbonaat laat tussen de 22% tot 82% licht door. Dit is afhankelijk van de dikte en uitvoering. De polycarbonaat dakplaten van Valk Veranda hebben een UV beschermende coating. Deze coating voorkomt vergeling en veroudering.

  Valk Veranda terrasoverkappingen hebben een CE- Keurmerk, dit is in Europa verplicht. Daarnaast garanderen wij 10 jaar verzekerde garantie op het lakwerk van onze overkappingen en tuinkamers. Bovendien zijn wij Qualicoat gecertificeerd. Bij de dealer is een Alu Care Set verkrijgbaar waarmee u uw overkapping in goede conditie kunt houden. Tevens zijn alle overkappingen voorzien van een statisch rapport. Dit is op te vragen na aankoop van uw terrasoverkapping. In dit statisch overzicht is onder andere te zien in welke mate een goot of dakligger doorbuigt bij volle sneeuwbelasting. Een belangrijk document aangezien u een constructie aan uw huis plaatst.

  Overkappingen kunnen variëren van een eenvoudig dak tot een exclusieve tuinkamer. Het is belangrijk om te bepalen wat u wilt. Wilt u in de zomer droog en beschut zitten? Of wilt u tot ver in het najaar kunnen genieten van een tuinkamer? Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de stijl van uw huis. Wilt u een moderne, klassieke of bijvoorbeeld victoriaanse afwerking? Bovendien is er een onbeperkte keuze in kleur. De Valk Veranda terrasoverkappingen en tuinkamers zijn standaard in vijf kleuren verkrijgbaar maar ook alle andere RAL-kleuren zijn toepasbaar.

  Wij raden u aan om de mogelijkheden te bekijken in een showroom. Dit zodat u een goed beeld krijgt van hetgeen er op de markt verkrijgbaar is.

  Terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar in tal van materialen zoals hout, kunststof en aluminium. Aluminium biedt veel voordelen; het is duurzaam, gemakkelijk in onderhoud, slank en stijlvol. Een aluminium constructie is bovendien stevig en stabiel en biedt daardoor een sterke weerstand tegen wind en regen. Er is echter veel verschil in de samenstelling van Aluminium (legering) en de afwerking (coating) hiervan. U kan uw leverancier raadplegen welke samenstelling wordt gebruikt en of de materialen worden gecoat volgens Qualicoat. De in Europa vervaardigde materialen voldoen doorgaans aan de gestelde eisen.