Lifestyle & Hobbycarport

Wilt u al heel lang een carport aan huis bouwen, maar heeft u geen idee waar u rekening mee moet houden? Dan zit u op de juiste pagina. Er zijn namelijk een aantal zaken die heel belangrijk zijn voor het bouwen van een fatsoenlijke veranda. U kunt een carport bouwen volgens een stappenplan. Laat ons u meenemen door het proces. Door middel van onze tips heeft u voordat u het weet een eigen carport.

Fundering van een carport

Of u nu een carport laat bouwen aan uw huis voor een auto, caravan of ander voertuig. Alles begint bij de fundering van uw carport. Hier kunt u kiezen tussen 2 opties:

Een fundering waarbij er palen in de grond worden gezet die voor de stevigheid moeten zorgen van de carport.

Een fundering waarbij gebruik wordt gemaakt van vloerplaten. Deze is speciaal bedoeld voor verharde ondergronden. Op deze ondergronden is het namelijk een stuk lastiger om palen in de grond te plaatsen.

carport bouwen

Regenwaterafvoer

Het rekening houden met de regenwaterafvoer is niet alleen essentieel omdat het dak te zwaar kan worden als het regenwater niet afgevoerd wordt, maar ook omdat u zonder goede afvoer ook last kunt krijgen van groene aanslag. Uw carport moet een specifieke hellingsgraad hebben van minimaal 1 tot 2 procent. Zo kan het regenwater gemakkelijker ervan afglijden door een waterpijp.

Locatie en afmetingen

Als u van plan bent een carport aan huis te laten bouwen, moet u exact op papier hebben waar die moet komen en welke afmetingen de constructie zal hebben. Kies een plek waar u de meeste ruimte beschikbaar heeft en het de buren niet hindert. Als uw buren ook geïnteresseerd zijn in een carport, is het misschien een leuk project om samen te ondernemen.

Voordelen van een carport bouwen aan huis

Naast dat een carport voor een positieve uitstraling zorgt en uw huis er ook meer waard door wordt, heeft het nog meer voordelen. De overige voordelen hebben wij voor u op een rijtje gezet, zodat u uw keuze goed kunt overwegen.

Bescherming van uw auto: een carport bouwen aan huis is ideaal als u uw auto droog wilt houden. De auto staat zo niet meer in vervelende hagel- of sneeuwbuien of andere ongewenste weersomstandigheden. Brengen de bomen rondom uw woning ook schade aan op uw auto, dan kunt u dit in de toekomst ook voorkomen met een carport. Ook voor het klussen aan uw auto is het een ideale oplossing.

Goedkoper: hoewel de meeste huizen in Nederland over een garage beschikken, is het niet standaard. Een carport kan zonder garage aan huis een uitkomst bieden. Een carport bouwen aan huis is namelijk ook een heel stuk goedkoper dan het bouwen van een garage.

Luxe: natuurlijk kunt u het zo duur maken als u zelf wilt, maar over het algemeen is het goedkope luxe. U kunt gemakkelijk droog in- en uitstappen en u bent altijd verzekerd van een eigen parkeerplek. Ideaal dus!

aluminium carport

Stappenplan carport aan huis bouwen

Een carport aan huis bouwen, kunt u samenvatten in zes stappen. Het stappenplan staat hieronder voor u samengevat waardoor u zo kunt beginnen aan het bouwen van een carport!

Stap 1: bepaal van tevoren al waar u de carport wilt plaatsen. Check goed of er genoeg ruimte is, het uw voertuig optimaal afschermt van externe omstandigheden en de buren geen hinder ondervinden van de constructie. U doet er ook goed aan om voor het carport bouwen de lokale regels omtrent infrastructuur en het bestemmingsplan te checken. Stel vervolgens online uw carport samen en bestel deze gemakkelijk.

Stap 2: maak u ondergrond zo schoon mogelijk en controleer of de ondergrond waterpas is. Met deze informatie voorkomt u problemen tijdens het bouwen.

Stap 3: de fundering mag na stap één en twee geplaatst worden. De fundering van de carport komt altijd dieper te liggen ten opzichte van de fundering van de bestrating.

Stap 4: als de fundering geplaatst is, mag de carport gemonteerd worden. Het bouwpakket zet u in stappen in elkaar. Let wel op dat alles droog is en alles goed is gemonteerd van tevoren.

Stap 5: het dak mag erop worden gezet. Hier draait het natuurlijk allemaal om, omdat u ervoor wilt zorgen dat alles wat eronder staat droog en beschermd blijft.

Stap 6: zoals we al benadrukt hebben, is het plaatsen van een afwatering heel belangrijk. Dit zorgt ervoor dat u geen last krijgt van aanslag of stilstaand water boven op uw gloednieuwe carport.

Carport samenstellen bij Valk Veranda

Wij van Valk Veranda hopen u voldoende informatie te hebben gegeven, zodat u aan de slag kunt met het bouwen van een carport. Wij kunnen u ook volledig ontlasten en de carport voor u in elkaar zetten. Meer informatie over deze dienst leest u hier. Zijn er toch nog zaken omtrent de bouw van uw eigen veranda of carport aan huis niet helemaal duidelijk? Dan kunt u altijd een kijkje nemen in ons assortiment.

Na het plaatsen van de bestelling plannen we samen een afspraak wanneer het voor beide partijen uitkomt. Ons team van specialisten levert maatwerk en voor ieder huis is een oplossing te bedenken. Daarnaast leveren wij enkel en alleen topkwaliteit, mocht het nu zo zijn dat er iets mis is met de door ons geleverde carport? Neem dan contact met ons op en claim uw 10 jaar garantie. Wij hopen verder uw voldoende informatie te hebben gegeven en zijn benieuwd naar het eindresultaat.